IDP investerar i ny tryckpress

Publicerat av: Anders

IDP har beslutat att investera 25 miljoner kronor i en ny unik tryckpress för skraplotter. Tryckpressen, med så kallad Flexoteknik, kommer att bli den första i sitt slag i Europa. 

– Med denna investering får vi en unik position i Europa när det kommer till kvalitativt tryck av skraplotter. Liknande tryckpress finns idag bara i Nordamerika, säger Mats Palmgren, affärsområdeschef IDP.

IDP, som är specialiserat på tryck och print av skraplotter, bingolotter, deklarationsblanketter, bingobrickor, nummerlotter och andra variabla trycksaker, förutsåg tidigt den ökade efterfrågan på bland annat skraplotter. När tryckeribranschen i övrigt har brottats med stora lönsamhetsproblem har avancerade tryck av exempelvis skraplotter ökat de senaste åren. Enligt Mats Palmgren ser man en fortsatt ökning över hela världen.

– Vi ligger i absolut framkant både vad gäller teknik och kompetens när det handlar om tryck av skraplotter. Med vår nya investering tar vi ytterligare ett steg och blir en ordentlig utmanare till de tre stora aktörerna i Nordamerika, säger Mats Palmgren.

I dagsläget har IDP identifierat vilken tryckpress man ska köpa. Därefter återstår specialanpassningen till IDP´s behov och installation i Mölnlycke.

– Vi har försprång både när det gäller teknik och kunskap jämfört med våra kollegor i Europa och Asien. Nu tar vi nästa viktiga steg vilket känns oerhört positivt, säger Mats Palmgren.